Forza KFC Diest

27/06/2020

Corona / Covid-19, de wereld staat op z'n kop.

We maken een extreem vreemde tijd door.

Een totaal nieuwe situatie die – gelukkig - niemand eerder heeft ervaren.

Sedert half maart geen activiteiten meer, de kantines gesloten (de voornaamste bron van inkomen) en de Voetbalcomplexen (en ook de inkomstgelden) op slot.

Zorgen voor ALLE clubs uiteraard, ook voor de onze.

Het bestuur volgt echter nauwgezet de ontwikkelingen van deze crisis en gelijktijdig de situatie van en eventuele gevolgen voor de club.

Ze doet er alles aan om de situatie binnen KFC Diest onder controle te houden en ons daarmee voor te bereiden op de toekomst.

Uiteraard kan een club (waarvan de A-ploeg volgend jaar opnieuw uitkomt in de Nationale afdelingen) enkel overleven als ze kan rekenen  op IEDERS volle steun en medewerking : bestuurders, (jeugd)trainers, technische staf, sponsors, Stadsbestuur, medewerkers, supporters en uiteraard de spelers (zowel A-kern- als de jeugdspelers).

Enkele pijlers zijn al gezet :

• het Bestuur heeft zich ge(re)organiseerd (een voorzitterswissel drong zich op, Hugo REYNDERS neemt over van de ontslagnemende voorzitter Benny REYNDERS)
  • Sponsors worden geactualiseerd
  • het Stadsbestuur zet 100% in op onderhoud, verfraaing en beveiliging van de infrastructuur en de terreinen ((kunstgrasveld(en)) ‘nationaal’ waardig, meer nog ze heeft mede door de modernisering van de kleedkamers op het Jeugdcomplex ervoor gezorgd dat onze Jeugd opnieuw Provinciaal kan voetballen...onze oprechte dank.
  • de ganse  A-kern zet vol zijn schouders onder de club,… ALLE spelers van de A-kern blijven KFC Diest trouw !

Verder wordt om de Jeugdwerking een nieuwe belangrijke impuls te bezorgen gewerkt aan een autonoom bestaan van de Jeugd ter voorbereiding van de fusie met de Jeugd(werking) van SK Deurne in het seizoen 2021-2021.

Aan IEDEREEN die het goed meent met de Club, tot binnenkort !

Het Bestuur,