Communicatie m.b.t. seizoen 2020-2021

10/05/2020

Davy Luts wordt "Sportief-TVJO" :

KFC Diest stelt Davy Luts aan als "Sportief-TVJO". Hij zal samen met "Administratief-TVJO", Brent Torbeyns, een team vormen.

Davy Luts is UEFA B-gediplomeerd en heeft een grote staat van verdienste binnen KFC Diest. Hij was er eerder beloftentrainer, jeugdtrainer en T3 van de A-kern. Davy kent de club in al haar geledingen en ademt zwart-wit.

De Clubleiding vindt het momenteel belangrijk iemand die vertrouwd is met het Huis aan te stellen om de dagelijks sportieve verantwoordelijkheid op zich te nemen.

In Corona- en quarantiane-tijden waarin samenkomen en mekaar ontmoeten onmogelijk is en de heropstart van het voetbalgebeuren onzeker, zou de aanstelling van een externe TVJO een onberekend risico betekenen. Met Davy treedt een vertrouwd gezicht aan die inzake voetbalopleiding het klappen van de zweep kent en binnen KFC Diest vertrouwd is met spelers, medewerkers, aanpak, werkwijze en traditie.

Wij wensen Davy een vruchtbare samenwerking en een succesrijk seizoen toe !

KFC Diest brengt een Provinciale U21-ploeg in competitie :

KFC Diest maakt werk van de post-formatie van haar jeugdopleiding en biedt vanaf het nieuwe seizoen 2020-2021 weer competitievoetbal aan op het niveau van de Provinciale U21.
Tevens willen we met onze Jeugdopleiding en Post-formatie mee evolueren op het gestage groeipad van onze A-kern.
Daarom zal KFC Diest vanaf het seizoen 2021-2022 naast een Provinciale U21-ploeg ook een Nationale Beloftenteam in competitie brengen.
Deze ploeg zal het vanaf het seizoen 2021-2022 opnemen tegen de Beloftenteams uit IIde en IIIde Amateurklasse.

Om dit groeipad gestaag en solide uit te bouwen organiseren we al tijdens het nieuwe seizoen 2020-2021 periodiek oefenwedstrijden tegen Nationale Beloftenteams uit de regio.
Hiervoor komen wisselspelers van de A-kern alsmede spelers uit onze U21-kern in aanmerking.